Paarden op Manage de Zwaanhoek

Een aantal van onze paarden

In totaal hebben wij ongeveer 25 manege pony’s in alle soorten en maten. Een deel van de manege pony’s is zelfs bij ons geboren. Een aantal van onze bekendste paarden...

Daisy

Daisy woont sinds februari 2014 op de manege. Ze is 1.45m hoog, haar ras is een New Forest pony. Daisy woonde voordat ze in Zeeland terecht kwam op de hei. De meiden groeide helaas van Daisy af. Daisy is een vlotte pony. Ze houdt van springen en is dol op eten. Dit is ook wel te zien aan haar omvang.

Trixy

De oudste dame van de manege met haar 34 jaar, Trixy is een Welsh A pony van 1,16m. Trix is in 1993 op de manege gekomen. Trixy was Tjarda haar eerste eigen pony. Wedstrijdervaring heeft Trixy wel, dressuur, springen en de cross, Trixy was van alle markten thuis.

Behalve Tjarda, hebben Tarquin en Tycho ook wedstrijden gereden op Trixy. Daarna is ze manegepony geworden, dat is ze nog steeds voor de allerkleinste. Er zijn verschillende meiden die er hele schema’s op nahielden wie wanneer op Trixy mocht rijden.

Roos Krant over Trixy

Onze trixy,
Trixy is een lieve kleine A pony een van de oudste pony's bij ons op de manege! Tot op de dag van vandaag nog altijd actief, ze loopt met veel plezier nog weleens een lesje mee met onze mini ruitertjes.

Vroeger was Trixy een felle pony en ging heel hard. Galopperen was haar specialiteit, en springen kon ze als de beste. Vele wedstrijden heeft onze Trixy gewonnen.
Hierom was ze ook een grote favoriet bij de kinderen.

Jill

Jill is de mamma van de manege pony’s. Behalve van Dymphy is ze op dit moment ook drachtig en wordt haar veulen in april 2017 verwacht.  Jill komt van Marum, ze is een echte TV diva. Ze hoort namelijk bij de groep paarden die op het eiland heeft gestaan vanwege hoog water.

In November 2006 is Jill, als 2,5 jarige drachtige merrie, op de manege gekomen. Jill is een lieve, vlotte pony van ongeveer 1,50m hoog. Ze is dol op over het strand rijden en door het water te stappen. In de Zeeuwse zee kan ze lekker plonzen en spetteren.

Sophie Roland over Jill

Jill,
Jill is een hele eigenwijze, felle, mooie, hongerige, enthousiaste, zenuwachtige maar vooral lieve pony. Het is zeker geen makkelijke, maar dat maakt haar juist zo leuk. Het hangt compleet van haar stemming af wat voor les je zal hebben. Het ene moment luistert ze naar alles wat je wil, het andere moment kan ze heel eigenwijs zijn en overal bang voor zijn. Een echte drama queen, dat is dan ook een van haar bijnamen. Springen is een van haar favoriete dingen. Als ze alleen al een hindernis ziet staan, gaat ze 3 versnellingen harder lopen. Ook op het strand kan ze erg genieten, zeker als ze een eindje de zee in is gelopen. Dan weet ze niet hoe hard ze moet stampen en plenzen, heel erg schattig. Op stal houdt ze ervan verwend te worden met lekkernijen, maar drukte is niet echt haar ding.

Rifna

Rifna is een mooie grote tinker, ze is de volle zus van Mancha, Shane als moeder, Baggio als vader. Rifna is 1.62m hoog en lekker rond. Ze is op de manege geboren in het voorjaar van 2010, net als haar half zus Rimana. Rifna is in 2013 ingereden door Sandy en Tjarda, daarna heeft ze een hele zomer genoten van de strand en bosritten. Op dit moment leert Rifna springen, dat kan ze voor een tinker erg goed. Rifna is geschikt voor zowel de volwassen als de kinderlessen.

Sandy Hofland over Rifna

Lieve Rifna is geboren en getogen op de manege, gezellig met haar zus Rimana en onder toeziend oog van oudere zus Mancha. Rifna staat bekend om haar lange manen en enorme staart. Ymke Poppe heeft met haar ook het NK vlechten gewonnen! Rifna is lief voor alles en iedereen en doet altijd goed haar best. Maar met eten als beloning doet ze er nog net een tandje bij, het is en blijft natuurlijk een tinker. Als een echte Zeeuwse vindt ze het hartstikke leuk om over het strand te rijden en diep in de zee te gaan. Je zou het door haar brede omvang misschien niet verwachten, maar Rifna kan lekker snel galopperen!

Toffie

Ymke Poppe over Toffie

Toffie mag dan klein zijn maar zijn karakter is groots! Deze eigenwijze shetlander uit Ierland is een uitdaging voor beginnende én gevorderde ruiters. Vrijheidsdressuur is zijn grote hobby en hij draait zijn hoeven dan ook niet om voor mooie buiging of het liggen op commando. Toffie won de tweede prijs met Shet’s Got Talent en heeft daardoor zijn kunsten mogen laten zien op onder andere Animal Event en Horse Event. Verder vindt hij het geweldig om te springen en over het strand te rijden. Hierbij kan Toffie het tempo makkelijk bijbenen en houdt hij zelfs nog wat tijd over voor typische shetlander-streken!

Jack

Tja jack, is geen paard maar onze manege hond. Jack is onze Duitse zwarte knuffel herder. Hij is altijd op de manege en als Doesjka of Tjarda aan het werk zijn, dan doet Jack mee. Hij is dol op het spelen met ballen, autobanden, pilonnen groot en klein en al het andere wat hij in zijn bek mee kan nemen. Je bent altijd even zijn beste vriend als je met hem speelt. Wij zijn gek op Jack.

Safier

Fenna de Bree over Safier
Safier is een lieve, eigenwijze pony die soms haar grappige kuren heeft. Je kan heerlijk met haar rijden. Ze houdt ervan om lekker hard te gaan, dat doet ze ook graag op het strand! Springen kan ze niet als de beste, ze springt een beetje als een hert, wat er eigenlijk we heel schattig uitziet. Als je op Safier rijdt weet je nooit wat je te wachten staat de ene keer is ze weer heel langzaam en de andere keer juist heel snel.

Wampie

Tijn Maat over Wampie

Wampie is een leuke en lieve pony, geschikt voor iedereen. Wampie's grootste hobby is springen, daar is ze ook super goed in. Ze kan dan heel fanatiek worden. Ook op het strand is ze heel blij, water is niet haar grootste favorier maar voor een galopje is ze wel in. In de winter kan ze soms wat druk zijn maar dat maakt haar ook zo leuk. Wij zeggen dan ook wel dat Wampie haar lampje gaat branden. In de zomer is ze net een grijs varkentje, ze ligt lekker in de zon en rolt door de modder. Dat is altijd flink poetsen. Rennen door de wei vindt ze geweldig, vooral als ze weet dat ze naar haar stal moet. Wampie is ook een grote clown, vooral als Gerjo foto's komt maken op het strand. Ze trekt dan heel vaak een gek hoofd. Kortom het is een super pony!

Mancha

Maxime over Lieve Mancha.

Mancha is een lieve tinker van 155 hoog, geboren op de manege in 2007 en samen opgegroeid met Gitana, Ginfa en Dymphy. Ze is de grote zus van Rifna en de halfzus van Rimana. Ze is vaak liever lui dan moe, je moet haar er wel van overtuigen om voor je te werken, maar als je gaat springen of spelletjes doet wordt ze heel enthousiast en fanatiek. Mancha haar grootste hobby en bezigheid is eten. Als de paarden in de zomer op het natuurgebied staan, gaat ze zelf altijd de wei uit en kiest ze een wei waar geen paarden staan zodat er meer gras voor haar is.

Dymphy

Sytze

Ghina

Bas

Sam

Chinou

Jochen

Rimana

Ginfa

Fedor

Radna 

Boris

Irming